Kryptexens Hemmelighed

Episode #3

The plot thickens

Vores helte vågner hos Helia, der fortæller dem om natskygge – Hun fortæller dem, at blomsten er uhyre sjælden og uhyre giftig, og derfor er forbudt i Brawold. Dette forhindrer naturligvis ikke handel med den, da den bliver handlet på det sorte marked og smuglet videre ud i Enen gennem Brawolds havn. Hun fortæller, at da Yuri, Taure og Rumle kom med de resterende var de svævende mellem liv og død. Deres læber var blålige og ligeså var deres gummer. Så Helia forsøgte at lave en modgift med de blomster, som Taure havde med fra Osmond Rolands palæ.

Zhrazruk lægger sig til at sove, mens Lasnifir, Ramund og Taure drager ud i natten. Ramund lærer dem at spille et lille spil terninger og Taure vinder 6 sølvstykker. Derefter rammer trioen Søløven, som er en kro, der er lokaliseret på Brawolds havn. Der falder Lasnifir og Taure i en debat om hvorvidt det er en søløve eller hund, der er udstoppet over baren, mens Ramund får talt krofatteren op til at fortælle hvor han kan skaffe noget natskygge henne. Krofatter bliver en smule bleg, men henviser Ramund til en gustent udseende mand: Barnabus. Han fortæller, at Ramund ikke umiddelbart slår ham som en af Nattens Børn. Ramund får ham dog overbevist om, at han er det uden at vide hvad han taler om. Ramund spørger ind til om nogen udefra har købt natskygge for nyligt. Barnabus lader til at kunne huske, at der er en Wilhelm og Floridan, der har købt noget. Ramund får også kontakt til Herbert, der fortæller dem en smule om Artemis og at folk er forsvundet de sidste tre måneder. Der går rygter i havnedistriktet, at skyggerne bliver levende og snupper sagesløse.
Trioen vender tilbage efter at have købt en skindpose fyldt med tørret natskygge. Måske.

Dagen efter beslutter de sig alle for at undersøge tingene yderligere. Det viser sig, at der er klare indicer på, at vores helte er blevet forgiftet, og Ramund overbeviser folk om, at det skal undersøges. Zhrazruk er uenig og mener, at vejen til Nordkronen er den eneste rigtige. Han bliver dog overtalt til at give Drabanterne og elverne een dag mere. Drabanterne beslutter at tage til Artemis’ hus, selvom Lasnifir og Saquin understreger overfor dem, at de allerede har været der, men Drabanterne er overbevist om, at der kan findes mere.
De snakker med en stuepige, der er ved at banke tæpper af, og hun fortæller, at Artemis havde et kaffemøde med hendes herre, Sir Vanderbilt, hvor han snakkede om, at han var blevet sendt til Nordkronen af borgmesteren.
Zhrazruk vil ind i Artemis’ hus, men den magiske lås giver bagslag og får ham til at flyve tværs over gaden.En magiske sirene går i gang og Drabanterne tager benene på nakken. Ramund vil til borgmesterens palæ for at høre præcis hvortil han havde sendt Artemis.

Ved palæet er der langt mere sikkerhed end der var dagen forinden. De får alle sammen adgang til borgmesterens palæ og får snakket med Osmond, der foortæller dem, at han ingen anelse har om hvor Artemis er taget hen andet end, at han sagde, at han ville tage til Nordkronen. Gruppen spørger ind til hvilken omgangskreds Artemis havde. Osmond er ikke sikker, men måske kunne det være, at Artemis har snakket med Orionom hans ekspedition. De får et stykke papir, der giver dem adgang samt et stykke papir, der giver dem adgang til borgmesterens skatkammer, så de kan betale uforudsete omkostninger.

De tager til Kollegiet for Magere, hvor de møder Orion, der er en gammel, tosset troldmand. Han fortæller dem, at han ikke kan finde Artemis med magi, hvilket tyder på, at han befinder sig et sted hvor magi ikke kan trænge i gennem. Efter deres besøg hos Orion vender de snuden mod en kro, hvor de indfinder sig efter at have provianteret til den kommende rejse mod Nordkronen.

Da de rejser afsted bliver de antastet af en flok på 7, der siger, at de er her efter Yuri, Taure og Rumle. Der er en dusør på dem. Kampen er kort og blodig, og vores helte trækker sig sejrrigt ud af den, for at finde ud af, at nogen lyssky personer ønsker dem døde. Navnet Wilhelm går igen.

Comments

Fortaelleren Fortaelleren

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.